Aiud
Aiud, pagina aiudenilor
judeţul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
menu
menu
 
fotolix.ro
 
:: FaceBook ::
esti Fan Aiud pe Facebook?
:: horoscop zilnic AiudOnline ::
Horoscop Zilnic AiudOnline
citeşte horoscopul pentru zodia ta
Horoscop oferit de ACVARIA
:: stiri aiudene ::
- Lansare de carte la Aiud;
- Comenteaza intrebarea saptamanii;
- Vot pentru Padurea Sloboda de langa Aiud;
- Piesa extraterestra de la Aiud;
- Primarul Josan, jos peste un an!;
- La Penitenciarul din Aiud cazarea, serviciile si ...;
:: imagini din aiud ::
galeria foto AiudOnline galeria foto AiudOnline galeria foto AiudOnline galeria foto AiudOnline
vezi galeria foto
:: carte de oaspeti ::
scrie în cartea de oaspeti
citeste mesaje
:: cazare în aiud ::
posibilităţi de cazare în aiud
Pensiunea "Mobis AL"
(Molnar); steasteastea stele
Pensiunea "Melinda";
Hostel "Două Sălcii";
... şi în zona aiudului
Rimetea (Torockó);
:: părerea ta contează ::
motivează votul tău aici | arhivă
:: parteneri media ::
- Ziarul Unirea;
- Monitorul de Alba;
- Empresa.ro - Stiri Alba;
vezi toţi partenerii;
:: site-uri partenere ::
- Robeni rent-a-car Cluj;
- Stiri Auto;
- Atracţii turistice în Romania;
- Traduceri;
- Cazare Alba Iulia;
:: newsletter/group AiudOnline ::
:: BitDefender QuickScan ::
:: Prognoză meteo Aiud ::
vremea-meteo.com

Institutii de nvatamnt

 
colegiul tehnic aiud

pentru
mai multe
fotografii
click aici ...

Colegiul Tehnic Aiud Aiud, a luat fiinta în anul 1968 pentru pregatirea fortei de munca necesare Intreprinderii Metalurgice Aiud care începuse sa se dezvolte.

Începutul a fost modest: câteva clase de scoala profesionala si ucenici. In 1971 s-au înfiintat primele clase de liceu industrial carora li s-au adaugat apoi clase de învatamânt postliceal (tehnica si maistri). Pe masura ce Intreprinderea Metalurgica se dezvolta s-a marit numarul de clase, ajungându-se la aproximativ 2000 elevi pe an scolar.

Asa se explica faptul ca marea majoritate a fortei de munca a intreprinderii s-a format în scoala noastra, în meseriile: strungari, frezori, rabotori, electricieni, lacatusi, otelari, forjori-tratamentisti, etc. Pe masura ce investitiile în industrie au început sa scada s-a redus treptat si numarul claselor. De câtiva ani acesta este constant: 16 clase de liceu, 10 clase de scoala profesionala si 3 clase de învatamânt postliceal.

Odata cu schimbarile produse dupa anul 1990 în domeniul economic , scoala noastra s-a adaptat noilor cerinte, introducând noi specialitati: informatica si contabilitate la liceu, instalatori tehnico-sanitari si confectioneri îmbracaminte la scoala profesionala. Pentru buna pregatire teoretica si practica a elevilor, scoala dispune de: 5 laboratoare, 22 cabinete, 5 ateliere, toate acestea cu o foarte buna dotare, un amfiteatru, o baza sportiva, o biblioteca cu 22.000 volume si o sala festiva.

Toate posturile didactice sunt acoperite cu cadre didactice cu o foarte buna pregatire de specialitate si pedagogica. Ca urmare a acestor conditii, an de an, elevi nostri au obtinut rezultate foarte bune, atât la concursurile scolare cât si la admiterea în invatamântul superior. Astfel la olimpiadele scolare faza judeteana, anual elevii scolii obtin între 20 – 25 premii si mentiuni, o parte dintre acestia reprezentând cu cinste judetul la fazele nationale unde în ultimii 4 ani s-au obtinut 3 premii II si o mentiune la matematica, 3 premii II, 2 premii III si 3 mentiuni la fizica.

În ceea ce priveste admiterea în învatamântul superioar putem afirma ca în fiecare an liceul nostru obtine rezultate foarte bune, astfel din cele 20 de promotii, peste 1000 de absolventi au reusit (multi pe primele locuri) la facultati de prima marime: medicina, drept, stiinte economice, metematica-informatica, fizica, automatizari-calculatoare, electrotehnica, electronica si telecomunicatii, constructii de masini, filologie, sociologie, etc.

Datorita acestor frumoase rezultate scoala noastra se bucura de un real prestigiu atât pe plan local cât si judetean.

Avem certitudinea ca, datorita bazei materiale existente, rezultatele obtinute, precum si bunei pregatiri profesionale, seriozitatii si daruirii cadrelor didactice (dintre care o parte fosti elevi), spre scoala noastra vor veni, ca si pâna acum, o mare parte din cei mai buni absolventi de gimnaziu din municipiu si împrejurimi.

top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB  
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2015 ::
FotoLIX  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |  Bijuterii Handmade  |  stock flash components  |
Like Us on Facebook